Kaupunkimetsät

Hoitotavastaan riippuen kaupunkimetsät ovat usein monimuotoisuudeltaan esimerkiksi talousmetsiä parempia paikkoja linnuille. Lähimetsät ovat hyviä paikkoja linnunpöntöille, mutta tarjoavat luonnollisiakin pesäpaikkoja.

Helsingin metsäisen Keskuspuiston näkymiä ja ääniä.

Varsinaiset metsäalueet ovat olleet sivuston alkuperäisen rajauksen ulkopuolella. Toistaiseksi ks. esim. linnunpöntöt puussa.

Metsätyyppejä

Erilaisissa metsissä voi pesiä hiukan eri lintuja. Tämä kannattaa huomioida varsinkin joidenkin erikoispönttöjen sijoittelussa. Yritän myöhemmin lisätä tarkempaa tietoa Lajitaulukon pohjalta. Vaikuttavia tekijöitä voi olla kasvillisuuden lisäksi sen avoimuus tai tiheys.

Mikään näistä kaupunkimetsämaisemista ei ole täysin ihmistoiminnasta eristyksissä, vaan ne sijaitsevat joko liikenteen tai asutuksen läheisyydessä, tai rajautuvat vähintään ulkoilureitein.

Lehtimetsää.
Kuusimetsää tai kuusivaltaista sekametsää.
Kalliomänniköiden kelot ovat esimerkiksi tervapääskyjen luonnollista pesintäympäristöä.

Kaupunkimetsässä kallioista tulee epävirallisia mutta käytettyjä retkipyöräreittejä, mikä ainakin itselleni hiukan vaikuttaa mielekkyyteen sijoittaa niihin tervapääskyn pönttöjä vaikka pesintään asialla tuskin on sinänsä vaikutusta.

Luokka:
Luotu 2019-06-16 20:15 | Muokattu 2019-06-18 11:55
http://kaupunkilinnut.fi/?id=78