Esimerkki C4: Vaaralliset roskat

Esimerkkejä siitä kuinka paljon linnuille vaarallisia elementtejä ihmisiltä leviää ympäristöön arkisissa ratkaisuissa kuvaamaan sitä kuinka tavanomaista ja helppoa ympäristön tarpeeton vaarantaminen on.

Irtolangat

Kankainen kulttuuritapahtumailmoitus josta irtoaa lankoja ympäristöön
Kankainen kulttuuritapahtumailmoitus josta irtoaa lankoja pensaisiin.
Joulukuusen pakkausverkot irtoavat pitkinä lankoina
Joulukuusen pakkausverkot irtoavat pitkinä lankoina. Ne myös jäätyvät toisesta päästä maahan kiinni joten ne helposti jäävät ympäristöön.
Jouluvalojen pitkiä ylimääräisiä sidontanarun päitä
Kaupungin toimesta pensaisiin kiinnitettävien jouluvalojen pitkiä ylimääräisiä sidontanarun päitä jotka kiertelevät pensaissa - poistettu. Osa aiemmilta vuosilta.

Talimakkara ja sen rönsyilevä sidontanaru

Talimakkara ja sen rönsyilevä sidontanaru

Myös ruokintapaikoilla käytetään ja sinne jää kyseenalaisia narunpätkiä. Ompelulangalla kiinnitettyjä talipallojakin on tullut vastaan. Paras on sijoittaa ruoka sopivaan laitteeseen, ja laite kiinni rautalangalla tai paksulla narulla ilman vaarallisia lenkkejä tai teräviä päitä.
Talimakkarasta jälkeen jääviä roskia sidontanaruineen
Kangaskaupan edustalta löytyy usein pitkiä ja pelottavan näköisiä lankoja. Lankoja joutunee monenlaisiin ympäristöihin kun kankaita otetaan pussista.
Puun sidonnassa käytetty haurastunut ja haaroittunut naru
Puistoissa tai puutarhoissa käytettävä sidontanarut alkavat haurastua ja haaroittua, ja muuttuvat erittäin vaarallisiksi.
Puuhun narusta kiinni jäänyt ilmapallo
Karanneet ilma- ja kaasupallot jäävät lankoineen vuosiksi puihin ja muualle maastoon. Kun ne alkavat kerätä likaa ne eivät enää juuri erotu muusta ympäristöstä. Jossain jopa suositeltiin muovin sijaan puuvillalankaa hyväksi ilmapallojen sidontaan käytettäväksi materiaaliksi koska se maatuu luonnossa, mutta siinä kestää aika kauan ja huomaamattomana se on vaarallinen.
Lankoja ja muuta roskaa kaapelityömaan jälkeensä jättäneenä
Nämä kaapelityömaalta jääneet ompelulangat ja muut roskat olivat nurmikon seassa varpusten paljon käyttämällä alueella. Joukossa myös vihreitä lähes huomaamattomia lankoja.

Siima

Siimaa pensaassa.
Lokinestoon ravintolaterassilla käytettyä siimaa irronneena ja pensaaseen levinneenä.
Helsingin keskustan rannalta löytynyttä siimaa. Siimasta pensaaseen kiinni jääneestä mustarastaasta jäljelle jäänyt jalka.
Helsingin keskustan rannalta löytynyttä siimaa, ja siimaan takertuneena pensaaseen kiinni jääneestä mustarastaasta jäljelle jäänyt jalka.
Luotu 2018-12-01 19:52 | Muokattu 2019-10-24 09:39
http://kaupunkilinnut.fi/?id=12