Kalalokki

Näkyvimmillään kalalokki on ihmisten ärsyttäjä #1 toreilla ja puistoissa missä ihmiset olettavat voivansa "nauttia" mm. eläinperäistä ravintoa rauhassa "viihtyen".

Kalalokit viihtyvät mm. ravintoloiden terassien edustoilla, ja varsinkin yhtään suuremmasta ihmisvilinästä syrjemmällä niistä ilmeisesti usein myös pidetään. Luonnoneläimenä lokit eivät, varisten tavoin, oikeastaan paljoa eroa koirasta – hyötyarvoa ihminen voi laskea toisin.

Kalalokki terassin edessä raitiovaunun sähkökaapelin kannattimen päällä

Myös kalalokki on herkkä ymmärtämään ympäristön virettä siinä missä kaikki muutkin eläimet, ja tekee sen usein äänekkäästi. Sävyjä on kuitenkin huomattavasti enemmän, oletettavasti niitä löytyy niin paljon kuin ihmisedustajalla kulloinkin on ymmärrystä maailmalle, tai miksei syyllisyyttä.

Itse pidän kalalokkeihin etäisyyttä muiden lintujen takia, mutta ymmärrän että kalalokin ollessa aggressiivinen koko ympäristö on aggressiivinen. Jokaisen luonnoneläimen aggressio torjuu myös jonkin toisen luonnoneläimen aggressiota – se ei kohdistu vain esimerkiksi ihmiseen tai koiraan johon sitä kohdistetaan, vaan ilmapiiriin jota he tai ne kantavat. Ihminen ei tee itselleen eikä ympäristölleen hyvää ohittaessaan nämä hälytykset.

Kokemus Porista: Kaupunkiin muuttaminen saa lokin aggressiiviseksi
Kertooko kalalokkienkin aggressiivisuus sittenkin enemmän ihmisestä? "Lokit ovat kaupungeissa selvästi aggressiivisempia kuin saaristossa."

Videoita

Erilaisia kaupunkitunnelmia joissa usein myös kalalokkien ja muiden lokkien läsnäolo.

Kauppatori. Kalalokkeja ja naurulokkeja Helsingin Kauppatorilla.

Varikkotie – Työmaa. Raidejokerin työmaa Helsingissä alkoi keskellä lintujen pesintäkautta, ja Varikkotiellä kuten varmasti muuallakin pikkulintujen elinympäristöt täyttyivät... kalalokeista.

Tunnelmapäivitys. Kalalokkien käyttäytymistä ilmapiirissä jossa on hivenen aggressiivinen taustavire.

Koirahelvetti. Kalalokit seuraavat tarkkaan kaikki koira-asiat. Kommenttiraidalla kalalokin näkemys koirankusipaikan löytymisestä.

Hiljainen hetki kuolleen mustarastaanpoikasen muistolle. Kalalokin käyttäytymistä tiellä päivänä jona mm. poliisi ampui miehen, aiemmin viikolla ammuttu oli kuollut, ja jotain muuta jota en enää muista... saattoipa se odotella tielle ilmestyviä lentomuurahaisiakin joita ei ainakaan vielä ole näkynyt. Lähistöltä löytyi myös kuollut mustarastaan poikanen joka oli saanut olla tunteja kävelytiellä kalalokkien, varisten tai ihmistenkään kajoamatta.

Linkit

Sekalaisia poimintoja kalalokkiaiheisista verkkosivuista:

Lisää linkkejä haulla

Luokka: »
Luotu 2019-07-28 11:25 | Muokattu 2019-09-14 22:01
http://kaupunkilinnut.fi/?id=86