Esimerkki E2: Sekaannus - Lintuihin liittyvää kaupunkikuvaa

Yhteisessä julkisessa tilassa tehdään asioita joiden tarkoitusperää ei koskaan täysin voi tietää. Reiteille ilmestyy establisoitujen symbolien rinnalle epäilyttäviä keppejä, kiviä, lasinsiruja, tarroja, tageja - kaikenlaista harrastetaan kaasupolkimelta, satunnaista aggressiota riittää kaikista suunnista.

Kaurahiutaleita kadulla täplittäin kulmamuodostelmassa
Tämä ruokinta ei ole tarkoitettu yksiselitteisesti linnuille (sivummalla on vielä yksi satsi rotankololla), vaan muistuttaa saalistamista.
Linnunpönttöä muistuttavat pieni rasia
Tämä pönttökään ei ole linnuille.

Ihmisiä vedätellään joka lähtöön, joten asioiden tulkitseminen ja kohtuullisten johtopäätösten tekeminen on välillä hyvin vaikeaa, varsinkin kun ihmisten aito kiinnostus mm. oikeudenmukaisuuteen on aivan liian vähäinen - liian suuri määrä energiaa kuluu omien etuoikeuksien ylläpitämiseen. Taipumus hakea ratkaisuja kohtuuttomilla yleistyksillä on havaittava. Kun ihmisillä esimerkiksi ajoittain esiintyy aggressiota luontoon ja luonnon läsnäoloon liittyen, tilanne on aina paljon monimutkaisempi kuin miltä näyttää. Suojelupäätöksiä (tai mitään muitakaan päätöksiä) tehtäessä on oltava valmis sietämään jonkinlaista epämukavuutta - se ei poistu takertumalla (tuhovimmassa) kulloiseenkin päähänpinttymään.

Kyltti lintujen ruokintakiellosta tällä alueella
Kieltämiseen eikä harkintaan (jota ei vielä ole "kyllä ihminen itse parhaiten tietää" -tyyppinen koirilla eteneminen) perustuvan ilmapiirin kanssa täytyy selvitä jotenkin. Jos se alkaa pulumaisella lokinkuvalla (jolle on ilmestynyt kysyvä tai selvästikin johonkin huomiota kiinnittävä silmä) kokonaisvaltaisesti jossain, se jatkuu joka paikkaan, ja kattaa tavalla tai toisella kaiken. (Kyltit siis viittaavat kyseiseen alueeseen, mitä niissä ei esimerkiksi ole viitsitty mainita.) Helsingissä erityisesti Kallion seutu on täynnä näitä - ja ilmapiiri joka näistä lähtee on järkyttävä. On totta että ihmisten puuhailut (tässäkin asiassa) ovat melko sekavia, mutta itse ohjeistaisin (ja mahdollistaisin) parempia toimintakäytäntöjä - tosin voi olla pitkä matka niidenkin toimivuuteen...

Lintuja käytetään kiinnittämään huomiota mm. estetitoisoituina kuvina yhdistettynä ympäristön tunnelmiin jotka ovat niille vaarallisia.

Käsitteellisesti kauniin kokemukseen yhdistetty varpuslinnun siluetti muodostaa yrityksen logon joka sijaitsee kylttinä vilkkaassa lokkeja täynnä olevassa turistikeskittymässä
Yrityksen nimessä käsitteellisesti kauniin kokemukseen ja visuaaliseen koristamiseen yhdistetty varpuslinnun siluetti muodostaa yrityksen logon joka sijaitsee kylttinä vilkkaassa lokkeja täynnä olevassa turistikeskittymässä.
Luonnollisen kokoinen koriste-tiainen sistuskaupan näyteikkunassa
Luonnollisen kokoinen koriste-tiainen sistuskaupan näyteikkunassa.
Tämäkin saalistaja haluaa jotakin.
Linnunpönttö roskalaatikon, puiston penkkien ja lasten hiekkalaatikon lähellä
Ihmisillä on kotioloissaan erilaisia eläinjärjestelyjä, ja kun he tuovat ajattelutapansa ympäristöön, on nähtävissä kuinka vähän eläintä huomioivaa se "hyvääkään tarkoittavana" on. Tämä linnunpönttö on laitettu lasten hiekkalaatikon, istumapenkkien ja roskalaatikon välittömään läheisyyteen.
Luokka: »
Luotu 2018-12-12 12:08 | Muokattu 2019-04-17 20:43
http://kaupunkilinnut.fi/?id=21